Klassieker 2020

Paasweekend 2020, 11 t/m 13 april

Jubileum

Oldtimerbeurs Klassieker Drachten

Oldtimerbeurs Klassieker Drachten

Paasweekend 2019, 20 t/m 22 april is de 4e editie van de oldtimerbeurs “Klassieker” Drachten! 

Heel het Fries Congrescentrum 13.000+ m2  is gevuld met klassiekers. Je kunt op deze gezellige locatie genieten van classic cars, motoren, bromfietsen waarvan het bouwjaar dateert van voor december 1990

Ook zijn er deelnemers met miniaturen, jukeboxen, overige gadgets en worden er demonstraties gehouden. 

Handelaren, clubs en restauratiebedrijven presenteren hun waar en kunnen je, zonodig, van advies dienen. 

Voor onderdelen nieuw en gebruikt kun je ook zeker terecht op deze beurs. 

3 dagen geopend  van 10:00 tot 17:00 uur.

Entree is 8,- Euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Er is een ruime parkeergelegenheid waar je gratis kunt parkeren.

Bezoekers met een voertuig waarvan het bouwjaar dateert voor december 1990 kunnen parkeren op het (vergrote) showpaddock en krijgen 2,- Euro korting op de entree !

Verkopen van de oldtimer en kofferbakhandel is toegestaan!

.

Nieuws 07-11-2018

Inschrijving gestart voor Klassieker 2019.

 

Drachten – Paasweekend, 20, 21 & 22 april 2019 is de vierde editie “Klassieker” Drachten, de gezelligste oldtimerbeurs van Nederland.

Na editie 3 met 9000+ bezoekers, meer dan 100 ondernemers en clubs, 300+ klassiekers, “… een vaste waarde en één van de meest sfeervolle evenementen binnen de oldtimeragenda.” (E. van Putten, AMK), is het nu tijd voor editie nummer 4 !!

Er ook bij zijn ? Bel, mail of gebruik onderstaand contact formulier.

Naam (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer

Bericht

Nieuws 03-04-2018

Klassieker Drachten: sfeervolle vaste waarde met mooie verrassingen

Tijdens het paasweekend vond de derde editie van Klassieker Drachten plaats. In 2016 maakte het evenement een prima start, en de ervaringen werden in 2017 vertaald naar een gegroeide beurs met uitstekende geloofsbrieven. De eerste twee edities beloofden veel voor de editie van het afgelopen paasweekeinde. En die belofte werd ingelost, want opnieuw liet de organisatie onder leiding van Sjouke Bosma zien hoe een uitstekend concept voor jarenlange houdbaarheid én toekomstperspectief kan zorgen.

klik hier voor het volledige berichtlogoamk1

Entreekaarten winnen ?!

Like dan onze Facebookpagina: Klassieker Drachten, zoek onze poster, LIKE deze en tag je vriend(in)met wie jij hier naar toe wil !

 

 

Veteranen Automobiel Club Roadstar
Nieuws 28-11-2017

2e Paasdag 2018 verzamelen dVeteranen Automobiel Club Roadstare leden van de Veteranen Automobiel Club Roadstar zich s’ochtends op de showpaddock, waarna ze de jaarlijkse Paasrit gaan rijden. In de loop van de middag worden ze weer verwacht op de showpaddock.

Nieuws 21-10-2017

Vergrote showpaddock2.00 korting

Wat opvallend was de 2de editie van KLASSIEKER was de grote opkomst van bezoekers die kwamen in hun oldtimer.

De daarvoor ingerichte showpaddock wordt dit jaar nog weer groter en uitgebreider !

Bezoekers die hun oldtimer thuis lieten willen we stimuleren deze toch mee te nemen.

Wij willen onze waardering daarvoor laten blijken door 2,00 Euro korting op de entreeprijs te geven wanneer er geparkeerd wordt op de daarvoor ingerichte “showpaddock”.

 

Lees hier het volledige bericht

Nieuws 26-03-2017

Klassieker Drachten. Uitstekend georganiseerd en sfeervol klassiekerfeest.

In de aanloop naar de tweede editie van Klassieker Drachten werd het al duidelijk. De uitstekende basis van 2016 zou gekoesterd worden. Veel deelnemers van de eerste editie zouden ook nu weer naar Drachten komen. Tevens werd de beurs uitgebreid met een derde dag en een show paddock. Van 24 tot en met 26 maart werd duidelijk waar het toe leidde: tot een uitstekend georganiseerd en uitgerijpt feest voor de liefhebber.

klik hier voor het volledige berichtlogoamk1

Nieuws 14-02-2017

24 tot en met 26 maart: Tweede editie Klassieker Drachten.

Tijdens het paasweekend van 2016 beleefde de oldtimerbeurs Klassieker Drachten haar vuurdoop. Die verliep zo succesvol dat de organisatie heeft besloten om ook in 2017 het evenement te organiseren. Net als in 2016 zal Klassieker Drachten plaatsvinden in het Fries Congrescentrum in Drachten. In het hart van de Fryske Wâlden zullen meer dan 100 ondernemers en clubs 12.000 vierkante meter aan vloeroppervlak vullen met honderden klassiekers, youngtimers en aanverwante artikelen.

logoamk1Klik hier voor het volledige persbericht

Nieuws 29-03-2016

Klassieker Drachten verdient een vaste plek op de oldtimeragenda

Het Fries Congrescentrum stond tijdens het Paasweekeinde in het teken van Klassieker Drachten. Van 26 tot en met 28 maart konden de bezoekers zich wentelen in een divers aanbod van klassiekers, motoren en diverse vormen van automobilia. Nu kenmerken diverse evenementen zich wel vaker door een kleurrijk palet van geëxposeerd en aangeboden materiaal. En die evenementen spreken vaak tot de verbeelding. De organisatoren van Klassieker Drachten realiseerden echter een beurs die het begrip verbeelding ruimschoots overtreft.

Klik hier voor het volledige persbericht! logoamk1

Nieuws 27-03-2016

Grote belangstelling oldtimerweekend

DRACHTEN – In het Fries Congrescentrum aan de Oprijlaan in Drachten vindt dit weekend een oldtimerbeurs plaats. In de ruim opgezette beurs staan enkele honderden gerestaureerde en originele klassiekers en oldtimers. Tevens is er een beurs met onderdelen, kleding en diverse accessoires.

Klik hier voor het volledige persbericht!

Nieuws 22-03-2016

Paasweekend vol oldtimers

Zijn eerste oldtimer was een Peugeot 201 uit 1930. Veertig jaar na aanschaf staat deze prachtige donkerrode klassieker nog steeds in de schuur bij Jan Bosma (69). Als nieuw, van top tot teen zelf gerestaureerd. Samen met zoon Sjouke (36) besloot Jan deze oldtimerpassie te delen met een groot publiek.

Klik hier voor het volledige persbericht!